tisdag 8 april 2014

Fiskgratäng Man Tager Vad Man Haver

Fisk försöker vi få till minst en gång i veckan. Fisk är gott och nyttigt och lätt att variera!
Ibland har vi fått gös och öring av en kollega till Andreas. Hoppas att vi får det snart igen, de är ju helt makalöst goda att göra hela i ugnen!
Idag fick vi dock nöja oss med frysta torsk- och laxfiléer från ICAs frysdisk. Gott det med, förstås.

Fiskgratäng kan man göra med lite av varje. Jag tror att jag har bloggat om fiskgratäng förut, men då får det bli en gång till nu då :).
Idag gjorde jag så att jag la de tinade filéerna i smorda formar (en för lax, en för torsk - eftersom smaken är som baken här hemma :) Men man kan förstås blanda också!) Jag saltade och pepprade dem.
Och så skar jag ett par rödlökar grovt, och likadant med en liten överbliven purjo som låg och skräpade i grönsakslådan. Jag hittade även några överblivna broccolibuketter som fick åka med.

Sen vispade jag ihop mjölk, grädde och creme fraiche (man får själv välja hur fett man vill ha det, men bara mjölk är nog inte så gott...), och hade i hackad dill och hackad gräslök. Saften från en citron samt salt och peppar kryddade jag med.
Sen hällde jag såsen över fiskarna och grönsakerna, rev lite ost och hävde över, och så in i ugnen - 200 grader i en halvtimme eller så (medan potatisen kokar).
Gröna ärtor till. Mums!






3 kommentarer:

  1. Låter gott, måste testas. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Svar till er båda - det ÄR jättegott :). Jag gillar ju lax bäst, men man tar den fisk man gillar!

      Radera