onsdag 6 augusti 2014

En paus för att njuta

Jag tog mig en liten eftermiddagspaus nyss. Eller paus och paus - vad pausar jag ifrån egentligen? Från att vila, ta igen mig, sova lite, slappa? :) Ja, nåt sånt. Eller för mig blir pauser ibland nästan tvärtom. Jag tar mig för nåt mer konkret än att bara vila eller gå och plocka (en maskin tvätt här, en köksbänk där, vika ihop några plädar nån annanstans...). Vissa dagar är det dit orken sträcker sig, men då blir pausen istället när jag pausar från vilandet, helt enkelt.
Som idag - jag bestämde mig för att istället för att ligga i sängen och läsa så går jag ut och sätter mig med ett mellanmål och läser i det fina augustivädret, och väntar samtidigt in postbilen (dagens stora begivenhet har det blivit - hurra, nu kom posten, nu går jag en promenad och hämtar in den! :). Ibland får jag sällskap av nån, men oftast går jag ensam i min egen takt.).

Mellanmålet idag blev inte nån nyttig frukttallrik eller en kopp te och en smörgås eller så. Nej, idag föll valet på nåt helt annat - lite glass, med min egengjorda rårörda jordgubbssylt! Jag skrev ju om när jag kokade den på bärmassan som blev över efter att jag gjort saft. Jag berättade ju att jag inte sötade så mycket, utan lät den vara lite syrlig.
PERFEKT, säger jag. Precis perfekt till den söta vaniljglassen!
Och posten kom, och postsnubben körde ända in på gården och gav mig posten i handen när han såg att jag satt här ute. Sån service har vi här på landet :).
Men jag gick ett varv sen i alla fall....det var skönt!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar