tisdag 26 augusti 2014

Marmeladkok, sconesbak och finbesök

Idag väntade jag finbesök - min kompis Ingela skulle komma. Vi har inte setts mer än som hastigast några gånger de senaste åren, och ändå bor vi inte så värst många mil ifrån varandra. Varför vi inte setts har väl varit som det är för många andra - man VILL, man säger att man SKA, men så kommer annat emellan (typ livet), och så blir det inte av.
Men idag blev det av :). Och i morse kom jag på att jag har ju inget gott att bjuda på, så jag klev upp i ottan och kokade lite blåbärsmarmelad.
Det må låta väldigt hurtigt, men det var det inte. För såhär gick det till:
Mät upp tre deciliter blåbär ur frysen. Häll i en kastrull. Häll i 2 dl syltsocker. Rör om medan det kokar upp. Låt stå och puttra medan du ställer in ett par rena glasburkar i ugnen och sätter ugnen på 100 grader.
Riv skalet från en halv ekologisk citron, släng skalet i kastrullen.
Låt koka några minuter till, tills ugnen är uppe i sina 100 grader. Då tar du ut burkarna och häller i marmeladen, och sätter på locket. Klart!

Vad tog det - en kvart sammanlagt, på sin höjd?

Och sen bakade jag scones. Det gör man ju alltför sällan, egentligen. Men idag gjorde jag, och det blev väldans gott med lite smör, ost och blåbärsmarmelad på. Och så en kopp te till det, och så trevligt sällskap och ett par timmars prat. Tiden gick fort! Hoppas att vi har vett att ses lite oftare nu, jag och Ingela :)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar