måndag 4 augusti 2014

Flintastek - fint eller fult?

Ja, om det tvista de lärde (och olärde också :)). Men faktum är att flintasteken har ett dåligt rykte. Det ses nog inte som riktigt "fint" att grilla flintastek. Det är lite för mycket "svennebanan" eller nåt, jag vet inte, men det är det intrycket jag får av många.
Och jodå, smaken är ju som baken - men jag tycker att det är rätt fånigt att dissa en maträtt för att den inte ses som tillräckligt "fin". Ungefär som att många numera fnyser åt tacos. Varför då? Tacos kan vara jättegott, det beror ju  helt på hur man serverar det :).

Själv bryr jag mig inte alls om vad som anses "fint" eller "fult". Jag är noga med ursprunget, vi köper t ex alltid svenskt kött och helst äter vi kött som kommer härifrån gården.
Men om en rätt anses "inte så fin", det skiner jag i :).

Igår åt vi faktiskt flintastek. Vi hade en kvar i frysen från nån gång då vi köpt för många, och den fick tillsammans med kokt färskpotatis, en sallad och resterna av lördagens hemmagjorda gurkmajonnäs bli söndagsmiddag. Gött var det, och mätta blev vi :). Och gurkmajonnäsen tog nästan slut, och sånt är ju också bra - att man slipper slänga en massa mat i onödan!



Idag blev middagen sill, potatis, gräddfil och sallad. Sill brukar vi köpa Klädesholmens stora hink, räcker till många middagar och är väldigt god! Men nu är det väl snart slut på sillsäsongen...i alla fall i den somriga varianten. Men tills dess fortsätter vi nog med sill typ en gång i veckan! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar