tisdag 19 augusti 2014

Nutellabollar och armenisk vårlök

Min påg började skolan idag. Igår kväll när vi pratade i telefonen (han är hos sin pappa den här veckan) så lovade jag att när han kommer hem från skolan (han kommer hit varje dag efter skolan, även på pappaveckorna) så har jag bakat nåt gott att fika på så vi kan sitta och prata lite.

Och det löftet höll jag, förstås :) Jag gav mig på att baka Nutellabollar. Ja, ungefär som chokladbollar, men med Nutella i. Ni kan ju föreställa er!...

NUTELLABOLLAR

100 g smör
3/4 dl farinsocker

2 msk kakao
5 msk nutella (eller vanlig ICAs hasselnötskräm, same same..)
1 krm salt

1 msk kaffepulver
3½ dl havregryn


Skär smöret i tärningar, kör ev. i mikron i några sekunder om det är väldigt hårt. Häll i farinsocker, kakao, nutella, kaffe och salt. Vispa ihop med elvisp eller stavmixer. Tillsätt havregrynen och vispa lite till (jag tror att elvisp är bäst...) så det blir en bra smet.
Rulla bollar som vanligt, rulla i kokos eller pärlsocker eller strössel eller kanske hackade nötter. Ställ gärna in i frysen en liten stund innan servering!
Äts gärna med ett glas kall mjölk till! :)

De blev väldans uppskattade av både pågen och hans styvfar ;)




I morse när jag precis vaknat fick jag ett sms. Det var från en "granne" längre bortåt vägen, fågelskådarvän till Andreas.
När jag bad honom ringa så gjorde han det, och berättade att han fått en massa armenisk vårlök av några armenier som han träffat. Tydligen är det en delikatess, och han undrade om jag ville ha lite?..

Klart att jag vill! :) Åh så spännande att prova!
Så han och hans sambo åkte förbi här sen med ett stort knippe. 



Fint va? Och så himla snällt! Jag gav dem några ägg som tack.
Och snart ska vi äta kanske sommarens sista sillmiddag, med matjessill, potatis, gräddfil samt ägghalvor. Men istället för gräslök i gräddfilen ska jag ha hackad armenisk vårlök. Den doftar i alla fall härligt! :)





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar