måndag 21 juli 2014

Chicken tonight

Var det inte nån reklam som gick så? "Chicken tonight"...
I alla fall. Ikväll var det kyckling till middag här i huset. Sommarkyckling, närmare bestämt! Efter att ha sett olika recept här och där, och lockande bilder, blev jag så sugen på att testa.
Och jädrars vilken god mat! Det här måste alla prova som inte redan har provat! "Det ser ut som restaurangmat och det smakar som restaurangmat!" tyckte dottern.

Och ganska enkelt var det också. Såhär blev min variant av sommarkyckling: 


SOMMARKYCKLING

5 kycklingfiléer

2 vitlöksklyftor
5 dl grädde
2 hönsbuljongtärningar
3 tsk dijonsenap
1 dl hackad gräslök
10 cm gurka

2 pkt (280 g) bacon

Bryn kycklingfiléerna i smör. De ska inte bli genomstekta.
Häll grädde i en stor, vid gryta. Smula i buljongtärningarna, vispa i dijonsenapen och gräslöken samt de hackade vitlöksklyftorna.
Lägg de brynta kycklingfiléerna i, och låt puttra under lock medan potatisen kokar. Under tiden kan du också skära baconet i små strimlor och knapersteka dem. Låt rinna av på papper. Skär gurkan i tunna skivor och sedan halverar du dem.
När potatisen är klar, är kycklingen också klar. Då rör du ner gurkan i såsen, och strimlar över baconet och lite mer gräslök.
Äts med den kokta färskpotatisen, plus en sallad!





Vi åt så vi var proppmätta, och det blev ändå kvar en stor matlåda åt min mamma, och en stor portion att frysa in. Finfin matlåda åt Andreas nästa vecka när hans jobb börjar! Usch så sorgligt det kändes att skriva det där...det är roligare när han är hemma :(

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar