fredag 18 juli 2014

En rebellisk EFIT

EFIT, det vet ni väl alla vad det är? Ett Foto I Timmen. Alltså att man fotar sin dag, och beskriver den med ett foto i timmen.

Förr gjorde jag EFIT ibland, men nu har det inte blivit av på väldans länge vad jag minns.
Men i förrgår gjorde jag en! Vi hade som sagt finbesök av min vän J och hennes familj i några dagar, och i förrgår åkte vi och turistade i Hjo.
Nu har ju jag svårt att hålla mig till recept och en del regler, så det där med ETT foto i timmen sket sig. Ibland blev det många. Men det gör inget, tycker jag :). Såhär blev det i alla fall! :



10.00 Frukost! Jag gjorde amerikanska pannkakor och serverade hemmagjord jordgubbssylt, grädde och lönnsirap till. Alla åt med frisk aptit :). 


11.00 På väg mot Hjo! Jag kunde bara konstatera att det finns väldigt, väldigt vackra ställen häromkring. 



12.00 Framme i Hjo! I hamnen hittade vi en svanmamma med sina svanbebisar. Så söta!


12.00 igen De söta badhytterna vid stranden i Hjo. Gulliga!


Fortfarande 12.00 Det skulle promeneras i stadsparken, där bland annat de här fina husen står. Hjo är värt att besöka bara för alla fina husens skull!



...och fortfarande 12.00-bilder (ja, alltså allt det här hände förstås inte prick tolv, men det fattar ju alla) Vackra rosor i parken!


Och 12.00-bild igen... När de andra gick en sväng i parken satt jag kvar på en bänk som den gamla tant jag är, och njöt av de fina blommorna och av sjön som skymtade mellan träd och buskar. Skugga satt jag i också, såklart - det gör tanter!


13.00 hade vi kommit till Hamnkrogen för att äta lunch, som våra gäster så snällt bjöd oss på. Jättejättegod mat (stekt flundra valde jag). Däremot var servicen inte så käck. Jag hade t o m ringt dan innan och kollat så att det finns vegetariska alternativ, och jojomensan, det var bara att byta ut köttet/fisken i lunchrätterna mot en quornfilé t ex, sa mannen jag pratade med. Allt skulle ordnas så bra så! Fast när vi väl stod där så var tydligen quornfilé alldeles för dyrt för att bytas ut mot flundran, enligt snärtan som tog betalt. Så J, som bara äter vegetariskt, blev erbjuden pasta till sin quornfilé. När hon ändå ville ha potatis och grönsaker istället, fick hon betala 70 pix extra. SÅ dyr är quornfilén i Hjo. Eller åtminstone på Hamnkrogen. Usch och fy på er, Hamnkrogen - nästa gång vi är i Hjo äter vi nån annanstans. 


13.00 igen. Här är allas mat :). Längst upp i bild Js dyrbara quornfilétallrik ;)


14.00 Efter maten satt vi en stund vid en lekplats så S fick rasa av sig en stund. Det var lite gött att sitta där!
Efter det åkte vi till Hem&Hobby, där vi gick ett snabbt varv. Där skildes vi också åt från våra gäster för ett tag - de åkte vidare på fler äventyr medan vi åkte iväg till...


15.00 ... Andreas föräldrar, där vi fick en hängmatta och ett par fina träbackar. 
Sen vidare hemåt!

16.00 ungefär, körde vi in i vår hemkommun. Här var det inte så vackert, ser jag nu...


17.00 Hemma... Jag kraschade i sängen och det gjorde Andreas med en stund, för att hålla mig sällskap. Vi lyssnade på dagens Sommarpratare i P1, som vi hade missat under dagen. Det var det bästa sommarpratet för i år, nämligen min vän Basti, Sebastian Kirppu, som är en otrolig miljökämpe och som häromåret fick Årets Miljöpris. Nu var han lyssnarnas val i Sommarpratarna, och han berättade om sin kärlek till gammelskogen, och om vikten av att vi inte hugger ner våra gamla skogar. Basti är en hjälte!


18.00 lekte jag och Andreas Ernst, och piffade lite i köket efter renoveringen. Han hade fogat skarvar kvällen innan så först nu kunde vi ställa saker på plats. 


19.00 hade våra gäster kommit "hem" sedan ett tag, och jag påbörjade middagsmaten. Jag stekte lök, för att sen blanda i nötfärs, för den här kvällen serverade köket...

20.00 varma mackor! :) På mina hade jag chilisås, skinka, köttfärs, tomat och lök. Och så ost. Och så en sallad till. Varma mackor borde man göra oftare! 


20.00 igen. Alla har satt sig till bords!


21.00 värms det upp inför en hård kamp! Jag köpte ett spel på Hem&Hobby, Sant eller Bullshit hette det. Ett himla skojigt spel i värdelöst vetande. Vin, drinkar, öl och snacks satt gott till!


22.00 satt vi fortfarande och spelade.


23.00 var matchen fortfarande inte över! Vi fick faktiskt köra sista perioden kvällen efter istället... Men roligt hade vi :) Åtminstone jag. Och de andra tycktes också trivas. 


24.00 gjorde jag och Andreas den där tråkiga vuxensaken - att plocka ur diskmaskinen och plocka i kvällens disk, för att det skulle se trevligare ut när vi vaknade nästa morgon! DET är det vuxenpoäng på :). 


Ja, det var min dag. En riktigt härlig dag, precis som de övriga dagarna som gästerna stannade. Men i  morse for de iväg. Det blev förvisso väldigt tyst och lugnt för min inte så pigga hjärna, men faktiskt ganska mycket tråkigare också! Men eftermiddagen har jag bara sovit som ett barn...
(Och nej, gästerna väsnades inte så hiskeligt som det lät i förra meningen - men min hjärna tycker att det är svårt med många personer samtidigt i ett rum. Men jag tycker att jag klarade det förvånansvärt bra :). Och gästerna var väldigt förstående, inga sura miner alls när jag då och då försvann in på min kammare för att blunda en stund. Såna gäster gillar jag, ni är hjärtligt välkomna åter! :))


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar