fredag 18 juli 2014

Premiär för fiskburgare!

Ikväll gjorde jag fiskburgare för första gången. Vad jag vet i alla fall - jag TROR inte att jag har gjort det förr?
Enkelt var det, och jag valde att servera med hemmagjord remoulad och en coleslaw.
Coleslaw gör jag såhär:
Skär vitkål i pyttetunna strimlor. Likadant med en rödlök, och så river man ett par morötter grovt. Blanda i en skål. I en annan skål blandar man ihop en klick creme fraiche eller gräddfil, en lite större klick majonnäs, vitpeppar, svartpeppar och salt. Sen häller man det över grönsakerna, blandar om ordentligt och smakar av.
Går att förvara i kylskåp i flera dar, och det går att äta i princip till vad som helst :).

Remoulad finns det recept på HÄR. Man måste ju inte göra sådär mycket som receptet beskriver, man kan höfta lite i mindre mängder :).

Fisken i fiskburgarna var torsk, som jag skar i lagom bitar och sen panerade i mjöl, uppvispat ägg samt pankoströbröd med salt och peppar i. Stek i smör så det blir fin färg, så är det klart!

Fiskburgaren blev finfin i alla fall, och min plan är att framöver göra laxburgare, med romsås som dressing istället för remouladen! Åh så gott...det måste bli av snart!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar