torsdag 3 juli 2014

Körv till middag och småttingar på promenad

Idag grillade vi korv igen. Jag gillar kryddkorvar som t ex dagens chorizo. Men det ska helst vara Hemgårdens!
En grej som jag kan tipsa om kom jag på. Eller, det är nog nåt som man kanske måste varit van med sen barnsben för att gilla. Men det är i alla fall vanlig salladsdressing. Ni vet, den som heter just "Salladsdressing", finns på flaska från Felix o s v. Lite ljusgul, majonnäsfärgad, lättflytande.
Den åt vi ofta till färskpotatis på somrarna när jag var liten. Och det kom jag att tänka på häromdan, och sen dess har jag tänkt att det ska jag äta nästa gång jag äter färskpotatis. Sen har jag glömt, men idag kom jag ihåg. Åh så gott det var! Testa, tycker jag :).
Och så är den givetvis jättegod till salladen. 


Medan potatisen kokade och Andreas grillade korv, tog jag ut mina små kycklingar på promenad. De har inte varit utanför hönsgården sen vi tog ut dem på heltid - jag vill inte att de är ute själva i stora vida världen. De är inte riktigt med i flocken än, och går de själva är de lätt byte för både katter och rävar och hökar. Plus att de är lite "hönshjärniga" så jag litar inte på att de hittar hem igen :). Men idag tänkte jag att jag är med dem, tillsammans med en burk majs, så ska det nog gå bra.
Jomen visst gick det bra! De följde snällt med mig hela 20 meter eller nåt. Sen tyckte de att de var alldeles för långt hemifrån, och vände tillbaka och sprang hem. Det här får vi nog öva mer på...


Vår äldsta höna, Ulla-Bella, har varit barnvakt idag. Så hon hängde med småttingarna ut. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar