lördag 26 juli 2014

Korv och kafferep

Vi hade kafferep i paviljongen idag. Andreas föräldrar var här en sväng, och jag har ju haft lite baknoja senaste veckan så det bjöds på idel hembakt. Dessutom kokkaffe, såklart (enda kaffet som bjuds här i huset), och så hemgjord flädersaft. 



På övre fatet - dajmsnittar och marängrutor med svarta vinbär. På nedre fatet - Mårbackakaka och sommarbullar. 


Just det - en fantastisk jordgubbssaft bjöds det på också! Rårörd jordgubbssaft, köpt på Hultängens gårdsbutik utanför Töreboda. 


Men vi hann med lite andra roligheter innan kafferepet också. Via facebook upptäckte jag i morse när jag inte ens hade stigit upp, att det var stor loppis i Undenäs idag. Så vi slängde i oss lite juice och frukt till frukost och sen drog vi. Jag fyndade tallrikar! Dels lite fina gamla Gröna Anna som jag tänker ge bort, och dels också åtta fina flata tallrikar som inte hade nåt speciellt märke, säkert nån gammal IKEA-variant, men som jag gillade ändå som bara den. Åtta tallrikar för 40 pix är ju dessutom ett riktigt fynd!
På de tallrikarna åt vi sen lunchen när vi kom hem - stekt prinskorv ur fulkorgen, färskpotatis med lite smör, samt en sallad. 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar