fredag 30 januari 2015

Nu är han hemma

Ja, nu ligger han här, vår lille bebis. Det känns som att ha fått ett spädbarn i huset.
Men han är duktig! Och hälsningsceremonin med Doris och Igge gick över förväntan.
Igge skötte sig förstås exemplariskt och hälsade fint och viftade stillsamt med svansen.
Doris, den lilla dramadrottningen, skulle förstås överdriva sina känsloyttringar. Först gap och skrik av bara det faktum att mammi och pappi kom hem. Sen hysteri över att de hade med sig en helt okänd liten figur - vad var det för nåt???
Sen ännu mer hysteri över det faktum att det var en BEBIS. Herregud, hon kunde inte slita sig utan var tvungen att få nosa och slicka och ta hand om.

Men läget har lugnat sig, nu på bara några timmar. Will-Mer ligger på ett täcke bredvid mig, på golvet, och sover. Innan lekte han med en liten (nåja, allt är ju relativt, så för honom var den stor) leksaksråtta.





Nu har han slocknat totalt.
Han har försökt kissa inne några gånger, men den här mammin är väldigt sträng och tillåter inte ens att man TÄNKER på det...
Han har både kissat och bajsat ute, och när det var matdags så åt alla tre hundarna i varsin skål bredvid varandra. I början kunde inte Will-Mer koncentrera sig utan satt mest och kollade på de andra. Men sen åt han också.

Så jodå, allt är frid och fröjd! Andreas har gjort iordning en liten hage åt honom där hans säng är, och tidningar på golvet och lite leksaker och en vattenskål. Det är Will-Mers rum, och där får han vara när mammins hjärna tar slut och mammin måste vila sig :). Det tycker han är helt ok.

Och även Doris och Igge verkar rätt tillfreds. Doris är väl lite orolig än att valpen ska vara mindre och sötare än hon och att vi älskar valpen mer och klappar honom mer än henne.
Men hon gillar honom, det märks! :) Det här kommer att bli kanonbra. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar