torsdag 1 januari 2015

Så kom det nya året...

Firandet skedde igår tillsammans med goda vänner, hemma hos dem. Det har sedan länge blivit som en tradition att vi alla glömmer bort att det snart är nyår, men att man ett par dar innan tar kontakt och frågar "Vad ska ni göra på nyår?". "Nej, inget särskilt....ska vi hitta på nåt?" :). Det har inte hänt _varje_ år, men väldigt ofta.

Så igår var vi där, och vi blev serverade den godaste mat man kan tänka sig. En god toast Skagen till förrätt - en klassiker som håller hur länge som helst!
Till varmrätt var det närproducerad gris, både fläskfilé och fläskkotlett. Grillad! Mums. Och med ugnsrostad potatis, bearnaisesås och rödvinssås (hemmagjorda båda två), och så en himla god sallad.
Och så en ostbricka framåt natten....

Ja, inte svalt vi direkt ;). Och roligt hade vi!
Men vi åkte hem ganska snart efter tolvslaget. Man är ingen ungdom längre, det var skönt att komma hem och lägga sig i sin säng och somna....

Och idag har jag varit sådär seg som man gärna är på nyårsdagen. Jag har glott på lite webb-tv, och så har vi tittat lite på "That 70´s show" som vi håller på och går igenom för typ tredje gången.

Nyårsdagens mat blev en vardagsrätt, men ack så god - köttfärslimpa! Den här gången fyllde jag med katrinplommon. En klassiker från min barndom.
Kokt potatis, gräddsås, kokt broccoli och lite inlagd gurka till det.

Nu ska vi slappa vidare....






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar