onsdag 5 mars 2014

Hemmagjort vs köpt

Jag blir mer och mer anti att köpa sånt som man lika gärna kan göra själv. "Det tar sån tid att göra själv" säger många. När det inte ens tar längre tid.
T ex, brunsås i pulverform. Hallå? Hur svårt är det att vispa ihop en egen brunsås? Det tar inte längre tid, det är inte svårare. Det är däremot godare, man slipper en massa tillsatser och det är dessutom tusen gånger billigare.

Idag gjorde jag en egen remouladsås till den panerade torsken. Jag var dock lite dubbelmoralisk där och använda färdig majonnäs - rätt onödigt eftersom majonnäs är enkelt att göra själv. Men jag valde ändå köpe :). Så jag ska kanske inget säga om det där med att göra hemmagjort jämt. 

Men såsen i sig var alltså hemmagjord. Såhär gjorde jag (och det blev jättemycket sås - det behövs när vi är hela familjen!)

1 burk majonnäs
2,5 dl bostongurka
en skvätt pressad citron
4 msk hackad kapris i lag
salt
vitpeppar

Blanda ihop i en skål. Klart! Kan det bli enklare? Nej, precis. Så skippa köpeflaskan med remoulad nästa gång. Kör på egen!

Så tråkig maten ser ut, ser jag nu. Det hade varit fint med lite dillkvistar på eller nåt. Men hey, den var kalasgod! :) 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar