söndag 2 mars 2014

Snabba tekakor

Ibland vill man baka väldigt snabbt.
De här tekakorna behöver bara en jäsning och är därför snabba som attan att baka. Och väldans goda dessutom! Jag tänkte baka dem idag, och här kommer receptet så den som vill kan göra detsamma :)


8½ dl vetemjöl (jag använder vetemjöl special eller manitoba cream)
1 tsk salt
1 msk socker
Blanda ihop dem!

Smält 100 g smör. Blanda i 3 dl mjölk, värm till fingervärme. 

Smula ner 1½ paket jäst i en bunke. Lös upp jästen i mjölken/smöret. Blanda i mjölblandningen, knåda ihop till en deg. 

Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda lite till och kavla sedan ut degen så den blir ca 1 cm tjock. Ta ut rundlar med ett mått. Knåda ihop "skarvarna" och kavla ut den lilla degen till en platta igen, ta ut fler tekakor. Gör så tills all degen är använd.

Låt tekakorna jäsa på plåt (med bakplåtspapper) i 20-30 minuter. Grädda sedan i 250 grader i ca 5 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.







2 kommentarer:

  1. Så goda dom såg ut,måste baka imorgon.
    Har ju gjort egen lemon curd,tror det skulle va gott på dessa!!!
    Kram//Erica

    SvaraRadera