lördag 22 mars 2014

Virkningen fortskrider

När jag började lära mig det där med fasta maskor, halvstolpar, stolpar och dubbelstolpar så virkade jag bara på måfå, utan att det skulle bli nåt. Bara för att öva mig. För jag tänker att om man övar mer så blir det jämnare och finare med tiden.
Så jag gjorde först en rad med luftmaskor, sen en rad med fasta, sen med halvstolpar, sen med stolpar och sen med dubbelstolpar. Och så började jag om igen på fasta, halvstolpar o s v. Efter två såna omgångar hade jag virkat en liten lapp, typ 8-9 cm på varje sida.
KUL, tänkte jag - då virkar jag en filt :).
Så det är mitt projekt just nu. Jag tänkte mig gröna rutor (som jag håller på med nu), puderrosa och gräddvita. Jag har gjort färdigt tre rutor, är på min fjärde. Vi får se om det blir en liten Barbie-filt eller en vuxenfilt, eller nåt däremellan :). 



Men SEN, förstår ni, kom jag på en väldigt rolig grej.
Jag gillar ju att gå på auktioner. På en auktion för typ nåt år sen råkade jag ropa in en låda med en massa garner i för en tjuga eller vad det var. Det kom jag på nu, och jag hade nåt vagt minne av att lådan låg uppe i "fulhörnet" (ett lite undanskymt hörn där vi lägger sånt bös som vi inte vet vart vi ska göra av men inte vill kasta) i allrummet.
Andreas fick hjälpa sin handikappade fruga att leta och sen bära ner lådan. Och vilken skatt!! En hel banankartong full med garner i alla möjliga färger och tjocklekar och sorter! Kolla: 


Yay!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar