söndag 9 mars 2014

Ny auktion, nya fynd!

Igår blev det en riktig långsittning på auktionen i Hova. Jag somnade ovaggad på kvällen sen kan man säga...
Men det var roligt! Lite för mycket folk för min smak, men roliga saker och mycket som man inte ens visste att man ville ha förrän man såg det :).
Mitt stora mål för dagen var ett helt makalöst fantastiskt fotoalbum från jag skulle tippa 1900-talets början. Den såg ut som en stor, utsmyckad bibel på utsidan, och inuti var det mängder med gamla foton! Mest porträtt, men också lite mer "naturliga" sammanhang. Så fantastiskt vackert, jag blev alldeles mållös och beslöt mig för en i sammanhanget (och i min plånbok) ganska hög summa som jag kunde tänka mig att gå upp till. Den skulle jag bara ha!
Men så tänkte tydligen någon annan också, som inte gav sig. Jag, som blott fattig sjukpenningsmänniska, fick ge mig efter ett tag och med gråten i halsen se fotoalbumet gå till nån snipig kärring några rader längre fram :(. (Förlåt du snipiga kärring om du läser här, du kanske inte alls var snipig på riktigt men för mig kändes det så just där och då...)

Men men, jag fyndade lite andra saker. Som t ex de här fina zinkbunkarna att ha blomster i, för bara 30 spänn. I veckan är det jag som går till torget och tjackar upp mig på penséer och pärlhyacinter!


(En skära och ett fågelbad hängde med på köpet. Fint! :))

Även köpte jag tre vita, jättegamla stolar. Inte för att jag har någon plats för dem. Men jag tänkte att....ja, jag vet inte vad jag tänkte. De var fina och billiga, jag betalade 70 kronor för alla tre. Hur skulle jag kunna låta bli? Johanna kan ju ta dem om hon vill när hon flyttar hemifrån eller nåt. 


Och så ropade jag in en s k "fyndlåda" för 30 pix. Det var egentligen den här hönan/ägg-gömman jag var ute efter i den:


Men jag fick med en massa skräp också. Fast där fanns också en liten fin uggla som jag gav bort till mitt auktionssällskap, Denejjs (= Denise), eftersom hon gillar ugglor väldigt mycket. Och så var det ett troll (inte så vackert men med en rolig rumpa) som hennes son Leo fick :).
Resten tänkte jag lämna kvar lite diskret under en stol för att slippa släpa hem skiten. Men på kvällen tog Andreas plötsligt fram den här som han hade smugglat med sig: 


Ett lertroll som spelar ukulele! Hur fult kan det bli? :D Men nåja, det får väl vara här då. Om han så gärna vill. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar