måndag 3 mars 2014

Himmelskt goda muffins

Alla gör cupcakes.
För mig duger det med gamla vanliga muffins :). Och det behövs inga frostingar och annat, det går fint med bär i och lite florsocker på. Men det är ju en smaksak. 


De här bakade jag i alla fall idag - med hallon och blåbär i! Lite somrigt nästan :).

Det här använde jag till femton jättestora muffins:


250 g smör
5 dl farinsocker
6 ägg
4 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
½ tsk salt
10 dl vetemjöl
2 dl mjölk
5 dl frysta bär (jag tog som sagt hallon och blåbär, men det kan man ju välja som man vill!)

Se till så smöret är rumsvarmt. Blanda med farinsockret till en jämn smet. Tillsätt äggen ett i taget. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och salt i vetemjölet, och rör ner det omväxlande med mjölken i smeten. Rör inte mer än nödvändigt, bara så det blir en jämn smet. Precis innan det  blir det, häller du i bären och rör försiktigt så smeten blir klar och bären är utspridda. 

Fyll stora muffinsformar upp till 3/4 med smet, grädda i 200 grader i ungefär 20 minuter eller tills muffinsen fått fin färg. Låt svalna lite, pudra över florsocker och njut! 











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar