lördag 8 mars 2014

Sött och starkt i en finfin kombo

Efter en lång men rolig och fyndrik dag på auktion (det bloggar jag om imorgon när jag kan fota mina fynd i dagsljus), satt det finfint med en middag som framför allt är god, men också oerhört lättlagad och snabblagad. 
Det blev Calypsogryta! Jag hade nämligen en jättefin benfri kotlettrad i frysen. Även den (kotlettraden alltså) ett fynd - men inte från auktionen, utan från fulkorgen på ICA :).
Det här är en lite sötsyrlig gryta, men ändå stark. HUR stark, det avgör man förstås själv. Jag gjorde den ganska stark. Eller ganska jättestark. 


Calypsogryta

800 g fläskkött (jag hade kotlettrad, annars kan man ju ha skinkstek eller fläskfilé eller fläskytterfilé eller vad man nu vill och har)
2 röda paprikor
2 stora eller 4 små rödlökar
2 morötter
2 dl ananasjuice
3 dl grädde
1-2 tsk sambal oelek
chiliflakes (efter behag)
salt, vitpeppar

Strimla köttet ganska tunnt. Bryn i smör. Ha i grönsakerna - strimlade paprikor och rödlökar, och grovrivna morötter. Låt fräsa med en liten stund.
Häll på juice och grädde, låt det hela bli varmt och krydda sedan. Smaka av. 


Serveras förslagsvis med ris och en sallad!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar