torsdag 13 mars 2014

Mitt bästa baktips

Jag gillar ju att baka. Och här kommer mitt allra bästa baktips:
SKAFFA HÖNS! :)


Av höns får man som bekant ägg. De man köper i affären vill man inte ens tänka på hur de stackars hönsen har det. Om man inte köper ekologiska, då har de det något bättre.
Men allra bäst har nog hönor som får gå fria och sprätta som de vill. Det gör mina - de har egentligen en hönsgård (stor - kanske ungefär 40-50 kvadrat!) men de rymmer glatt varje dag och ser hela gården (inklusive grannens trädgård) som sin. 


Och vi ger dem matrester och havre, och i gengäld får vi finfina ägg i olika kulörer och storlekar - men alla med den vackraste, knallgula äggula man kan föreställa sig! Sockerkakor och pannkakor blir alldeles solgula, det är så folk frågar om man haft saffran i. Men nej, säger jag då - jag har bara använt finägg!
Och de är inte bara gula - de är tusen gånger godare än köpeägg också! 


Höns är dessutom lättskötta, roliga, personliga, trivsamma och sällskapliga. Mina kommer springande när man ropar, och grejar man i trädgården går de ofta efter och kollar. 

Så SKAFFA HÖNS, säger jag! Har du minsta möjlighet så skaffa höns! Man får ju oftast ha höns t o m i villaområden. Men kolla upp först vad som gäller i din kommun. 


 Våra höns bor i en gammal hästtransport! :)











Det här var gamla och nya bilder blandade. Erkänn att ni blev sugna på höns nu! :)

2 kommentarer:

  1. Hej har du fler bilder du kan visa på hönshuset I hästtransporten?

    SvaraRadera